Цемра пятлёй на горад

Махнач Сергей Юрьевсын
Цемра пятлёй на горад,
Горад заплюшчыў вочы.
Вочы не бачаць холад,
Холад паўзе ад ночы.
Ночы хаваюць праўду,
Праўду шукаць не варта.
Варта чакае здраду,
Здраду абвесцiць карта.
Карта - шляхi, дарогi.
Рогi даюць за мужнасць.
Мужнасць ад смерцi трохi.
Трохi жыцця - каму з нас?
Нас нарадзiлi тройчы,
Тройчы памерцi нельга.
Нельга заплюшчваць вочы.
Вочы, вяроўка, бэлька...

11.04.2016
(Аstravets)