Блискавицi серця lxvii, вiртуально-мандрiвна

Юрий Лазирко
1.

як терикон подій насипали новини
замайоріли лайками стрічки
збігали байтами нічної павутини
емоції прозорі павуки

світлися у ніч віконця моніторів
мов маяки для серця-корабля
той вправно мандрував по серверах просторих
немов би світлом сонячним земля

2.

він пропливав повз гавані з трьома іксами
коней троянських випасав там спам
минав ібеї відбивався від реклами
як замерзало завмирав і спав

у морі лінків наловив собі етеру
такого з перцем втіхою до сліз
мінялись на ходу лоґіни і манери
в пустелі відгуків садився ліс

3.

армадами флотилії писак літали
робили висадку і троль і клон
божки тягли за Боже Вухо й наминали
лиш модератором керований закон

там віртуальна кров спливалася у ріки
виходив з берегів словесний гнів
і той кому адміни вкоротили віку
у небо бану жваво загудів

4.

є острови якими походжають пави
яким не видно світу за хвостом
а їхню шию інше пір'я не цікавить
як сплячому в навушниках рінґтон

між ними кури бігають за ними півні
ведуть бої без правил і без шпор
і тільки дзьобик б'є не на належнім рівні
стає безкурим того півня хор

5.

а барани і півні часто побратими
у тих і інших роздуму на мат
вже краще кістка для собак ніж сенс між ними
є жовч в легенях був би компромат

були би вороги й амаргеддоном ситі
бо нерви головешки у печі
той дзьоб-за-дзьоб чи лоб-у-лоб дай Бог прожити
й не бачити Європу в параджі

6.

а що тобі кораблику пливеш та й годі
шукаєш пристані притулку де
благеньке світло слова світ новий народить
і смайлика від клавіш приведе

де ти наповниш трюми винами по вінця
добротними як співи солов'я
жаданими немов фата весільна жінці
солодкими як в люлечці маля

12 Квітня, 2016