Вперше у життi

Олександр Мачула
Усе буває у житті уперше:
це перший вдих і видих, перший крик.
Сам свою долю кожен самостійно вершить
і не важливо хто ти, жінка чи мужик.

Твій перший клас, „Букварик“ – перша книга,
і перша вчителька, як мама дорога.
Коханням в серці вперше скресне крига,
та час гірською річкою збіга…

Там перший курс, робота, полювання,
прицільний постріл, ось і перша кров.
Зарплата перша, перші вподобання,
і знову перша, як у юності, любов…

В житті бувають радості і горе,
усіх нас зустрічає перша зірка.
Багато хто здола свої моря і гори,
але не в кожного виходить друком перша збірка.

березень 2016