Хто там iдзе у той грамадзе?

Сергей Веремеюк
"Хто там iдзе  у той  грамадзе?" -
Гэта народ беларускi працу шукае па свеце...
Сёння  без працы   народу журба.
Калi не працуеш -  падатак  плацi,
Калi не заплацiш - турма,
Бо ты для улады - дармак…               
Чым  тут плацiць, калi  працы  няма-
Моладзь варта  мае дыпломаў,
Толькi ўсё  гэта сёння  дарэмна-
Многа закрылася фабрык, заводаў,
Хто  там  працаваў, i яны  не патрэбны.
На бiржах стаiць  безпрацоўных чарга,
А калi хто працуе, то як задарма...
"Хто там iдзе у той грамадзе?"-
Народ, якi  шчасце  шукае на свеце
Дзецям сваім і для сябе.
Абяцанкi- цацанкi патрэбна  забыць-
Дайце шчасце народу, каб у радасці  жыць!

красавiк 2016.