На роднай мове..

Александр Евдаш
Да вас звяртаюся на роднай мове,
Якую мы даўно ўжо забылі з вамі,
І іншамоўных слоў празнаўшы права,
Не заўважаем, як зніклі неўзабаве самі,
Зніклі як народ, як нацыя людзей,
Якая мела больш, чым проста слова,
Якое мілагучнасцю, напеўнасцю сваёй,
Перадавала пакаленням жыцця аснову..