На побачення ти не прийшла

Владимир Солошенко
На побачення ти не прийшла,
Як зустрів: бачу втомлені очі.
Що ти в них приховати змогла?
Чи у тебе недоспані ночі?

Я в очах твоїх бачу лиш сум,
Де поділась щасливая врода?
Сум задушить любов, наче струм,
А втрачати тебе мені шкода.

Як поглянув, тебе зрозумів,
Прочитав, наче книжку знайому.
Хто поранити душу зумів?
Розкажи! Стань щасливою знову!