Курячиий дощ

Владимир Солошенко
Сонце ясне — ще літня пора.
Ось з'явилась у небі хмарина.
Дощ бурхливий, полив як з відра,
Миттю мокрою стала вся спина.

"Курячим" дощ назвали діди —
Кури від нього ховались.
Сонце ясне — вмить потоки води,
Люди ж дощу не злякались.

Рідко бувають такі в нас дощі,
Людям до них геть байдуже.
Курячій дощ або зливи рясні —
Потрібні землі вони дуже.