Лiкарi душi

Алла Мисяк
Сьогодні до бібліотеки завітала я,
Що в Мачухах , селі моїм рідненькім.
Відлунює словами тут душа моя,
З тремтінням б’ється по всяк час серденько.
Тільки ступаю за поріг – все гармонійно,
Так затишно , спокійно навкруги,
Лунає мова українська лаконічно ,
З півслова зрозуміло все мені.
А  далі книги … Книги на полицях ,
Світогляду сплетіння і  всебічних знань,
Живильної води криниця ,
Омріяних скарбниця вподобань.
Привітні тут працюють жіночки ,
Культурного нащадку берегині.
На стінах милувались рушники ,
Низький уклін це любій Україні .
На  вікнах  пеларгонія квітує ,
У глечику гербарій із полів ,
Зі стенда дітлахи всміхались ,
Майбутнє наше , радість для батьків.
А  тематичні вечори – немов родинне свято.
У колоритній атмосфері доброти
Лунає пісня так завзято.
Читаємо вірші , рядочками столи ,
Чай запашний із трав духмяних ,
Цукерки , печиво , торти ,
Немов би пригорнулась я до мами.
Ось так за мить… не втримати сльози.
Розійдемося по домівкам і лиш спогад
Плекає думку лагідно мені.
Я відпочила і не відчуваю втоми.
Бібліотекарі – ви лікарі душі !                2016р.