в черз

Александр Мельничук
в черзі


Немов труну чиюсь ми проводжаєм -
Повземо, зупиняємось, повзем.
А десь попереду постійно заважають,
Немов не бачать, що труну везем.

І злість не діє, і, прокльони марні.
Стирчать обурені автівкові зади.
І вітер дме, якийсь авторитарний...
Тепер на всіх нас вистачить біди.


                20.04.2016.


(навіяло в Оленівській черзі, на так звану "митницю днр", яку згодом так і не вдалося перетнути в той день - вимушені були ночувати в автівці.)