Мiй дiд

Владимир Солошенко
Раніш були гречки поля:
Корисну, врожайну для нас
За труд віддавала земля...
Мій дід, хлібороб, мав запас.

Своє в нього борошно й мед,
Гречана й всі крупи були.
Як транспорт був велосипед,
Так всі худо-бідно жили.

Труд був мозолистим, важким —
Як радість його результат.
Життя тоді було складним,
Дід не працював лиш в дні свят.

Якщо не працюєш — ти бідний,
Бо щастя без праці немає.
Знав дід і батьки мої рідні:
Життя без турбот не буває.