Мелодия родного языка

Жанна Красановская
Мова неньки.  Рідна мова
Солов`їна,  колискова,
Найніжніша, зрозуміла,
Величезна в неї сила,
Найбагатша з різних мов,
Тут кохання і любов,
І стежина у гаю,
А ми ніби у раю:
Яблуневий пахне цвіт,
І бандура на весь світ
Ніби плаче і сміється
І бентежить людям серце.
Нагадає всім про неньку --
Про матусю дорогеньку,
Про козака заспіває --
Душу з кожного виймає.
Вся історія в піснях,
Як на смерть ішов козак,
Як свободи добивався,
Як в халепи попадався.
А про Галю заспіває --
Про кохання кожен знає,
Залицяння і любов,
Як почуєш -- стигне кров.
Ми підспівуєм цю пісню,
І душевну, й голосисту.
І скажіть тепер: ця мова
Солов`їна?!  Колискова?!...