Мiй день, мiй час

Александр Бирзула
Мій день, мій час. Мої слова
Забуті в зошиті, у стОлі.
Та запах сіна у стодолі
Та мамо, що завжди права.

Забуті пахощі дитинства.
Розмови в ніч, п’янку та тиху
Коли не бачили ще лиха,
Коли не було злого дійства.

Тоді, я жив чуттям свободи
Я вільним був, немовби птах,
Що в небі ширяв на крилах.
Та залицявся все… до вроди.

Я вірив в зоряну ту  браму,
Що відчинялась надвечір’ям
Та хмари, що немов ганчір’я.
Вкривали небо на забаву.

А зараз,…що ж дорослим став,
Та стежку загубив в дитинство,
Все більш диван зручний та ліжко.
Та зошит, що не дочитав.