Двi жiнки, двi долi

Наталья Днепровская
стилізація під народні пісні

А в одної очі синіші навіть за море,
А в другої чорні, мов стиглая дика ожина.
А в одної пісні сумні і наповнені болем,
А в другої жваві, мовби травневая злива.

А в одної ночі такії холодні, мов мертві,
А в другої ночі - до самого рання кохання.
А в одної щастя не набереться і жмені,
А друга щаслива, мов янголи зацілували.

А в одної очі синіші навіть за море,
А в другої чорні, мов стиглая дика ожина.
Що щастям ллється одній, то для іншої горем.
Коханка одна з них, а другая вірна дружина.