Нiч тане

Серез
Світлішає вже небокрай,
Та зір танок кружля над дахом ще.
І плинуть скрізь бузкові пахощі,
Густі, — хоч глечиком збирай.

Немов хмаринки снігові —
Калини з білими перуками.
Ніч тане з лагідними звуками,
Й росою бризка по траві.

До тиші прислухаюсь я,
Віч-на-віч з рясними сузір'ями
Між хмарками сріблясто-сірими,
Чекаючи на солов'я.