Життя

Екатерина Милявская
Пам'ятаєш, як були ми маленькими,
Перепливли всі бачені ріки;
Пам'ятаєш, як сиділи у неньки ми
На колінах заплющивши віки.
Як хотіли біжати кудись,
Розігнавшись немов скажені,
Як кортіло сховатися краще
Від кожної нічної тені.
Розважалися без зупинки,
На дворі і в день і в ночі.
Зберігши дитинства крупинки,
Що злетіли тепер як грачі.
Де ж поділись усі ці розваги,
Нескінченний сонця захід,
Не звертаємо більше уваги
На хмари у небі, на сонячний світ.
Ми зарилися з головую
У навчання, роботу, проблеми,
Ми сховалися за стіною
Із думок і вчимо теореми
Про людей, про життєві закони
Ми не прагнем нічого змінити,
Та у всіх є одне побажання
Без проблем все життя це прожити.