Ла фокул флэмынд...

Максимус Михайлов
Юбеск сэ стау ла фокул флэмынд,
Ын окь сэ-й привеск ку жале.
Вифорница сэ стриже ын вале,
Кыт сэ н-адорм, ла чева гындинд.
Мотанул пе женункь сэ висезе,
Лэсынду-шь коада пуфоасэ-н жос.
Алэтурь режина нопций сэ с-ашезе,
Ку-н кынтек сэ мэ врэжяскэ дуйос.
Трезит дин сомн вешинарул
Де-о чоарэ, сэ-шь скутуре омэтул,
Топинду-се-н пэру-мь, ка поетул
Де юбире сэ-мь ындулческ тот амарул.