Минунь де ярнэ

Максимус Михайлов
Зиуа стинже лумнэриле де аржинт,
Ын пасэре префэкынду-се,збоарэ
Дин плаюриле ку барба лунгэ сурэ.
Фулжий кэзынд, ыл сэрутэ пе пэмынт,
Ка копилул фосые,нимик ну-л-нфиоарэ,
Акум се ынчеп минуниле ын натурэ.

Ла малул окюлуй,ынвелит к-о плапумэ
Де гяцэ, ын мижлок де пэдуре,ес кэприоаре
Ла рандеву, ынволбурате де амор,се плимбэ.
Ын вылчеле лаптеле клокоти,фэкынд спумэ.
Дин сак вулпя гэина скоате,о пресоарэ ку саре,
Флэмындэ-й кэ нич пене ну-й рэмын пе лимбэ.

Туфарий бат дин пинтень,принтре ей
Се вэд окь искодиторь.Ынкуражынду-се,
Де мынуцэ трек нобиле перекь друмул.
Кренжиле субцирь с-ау десплетит де тей,
О веверицэ де пе-о крянгэ зэри,к-ажунсе
Сомнул ын пэдуря бэтрынэ, ка скрумул.

Се уйтэ прин ферястрэ, лумина ну-й стинсэ
Ын кэсуца аричулуй,ел читеште-о карте дештяптэ.
Женеле-й клипеск ынчет,ун флутуре-й тримите,
Коплешит де ел,адоарме ла масэ.Купринсэ
Де енигме,режина нопций с-а оприт пе-о тряптэ,
Салутэ сомнул ши-й спуне тот че симте...

Интрэ-н бырлогул тенеброс,ыл акоперэ пе урс,
Ку дежетул ла гурэ ел кэлэтореште-н алтэ луме,
Унде-с рыурь де мьере ши-й албастру черул.
Пе шесурь,пе дялурь ун очеан де нинсоаре а курс,
Висе-с ынширате,цесуте дин албе спуме...
Е фриг,е жингаш,нумай фэр-адэпост урлэ жерул.