Ын нопць сумбре

Максимус Михайлов
Арунк лемне ын гура собей,
Лимба-й се рошеште ка мэрул.
Ку гэурь е фундул торбей,
Рэспунсурь ну гэсеск, нич адевэрул.

О карте яу ын мынь, читеск,
Афарэ нинже ку петале фине.
Аминтириле ла мал плутеск,
Копилэрия е картя дин мине.

Сэ урл-мь вине ка лупул пе-о стынкэ,
Че-адуче спайма ши тулбурэ тэчеря.
Ын нопць сумбре ку пофтэ мэ мэнынкэ
Дорул ынфлэкэрат, ымь ренаште дуреря.

Ын каре гаурэ дин перете сэ м-аскунд,
Кэ ши оарба сингурэтате-й апроапе?
Унде-й сомнул, сэ мэ скоатэ де пе прунд,
Сэ мэ куприндэ, сэ мэ сэруте пе плеоапе.