Пе неаштептате се дук...

Максимус Михайлов
Ну трече мултэ време,гласул клопотулуй де арамэ
Адуче вестя тристэ ын орьче касэ,пе орьче кэраре.
Ун тата ынкисе уша вьеций,де боалэ се стинсе о мамэ.
Дин ступурь албиниле ес,меланколиче ла ынфэцишаре,
Вин сэ-й петрякэ ын ултимул лор друм,сэ спунэ
Кувинте буне,сэ ынкэлзяскэ рэдэчиниле-й к-о луминэ.

Соарта ноастрэ вине ла бал аскунсэ дупэ маскэ.
Нич унул дин чатэ н-а ынгычит,че виитор не-аштяптэ.
Зидим планурь,висе адунэм,ка мыне сэ трэяскэ
Жуний ноштри,плекэм унде нимень ну не-аштяптэ.
Лэсынд нэдеждя,че се бате пе буза нукулуй ын поартэ,
Ярбэ пе пьептул лор креште,н-ау сэ винэ ничодатэ.
 
Не вом ынтылни пе подул де аур ынтре вяцэ ши моарте,
Атунчя кинул с-а деспика,вор курже лакримь курате.
Рэмыня-ва пе пэмынтул пэкэтос доар а ноастрэ урмэ
Ши дорул немилос,каре не-нчетат ын суфлет скурмэ.