Подоймицэ

Максимус Михайлов
Дулче Подоймицэ
          Ка о мындрэ копилицэ,
Одорул суфлетулуй меу рече ка о зи де ярнэ,
Тимпул,ын минтя мя ку гэурь,тулбураре тоарнэ.
          Дореск сэ те-мбрэцишез,
          Ка ун астру сэ луминез
Пе кымпия плинэ ку флорь,дулчь ка мьеря,
Нектарул кэрор виндекау одатэ-мь дуреря.
          Ын валя луминоасэ,
          Ку линиште армониоасэ,
Ла стеле перекь привям,ынвыртинду-се-н валс.
Ноаптя фермекатэ юбям,ку а ей фидел сфынт глас.
          Ку юбита пе алее,
          Плинэ ку скынтее,
Ын палмеле жингаше приндям флориле де тей,
Дорям ярэшь ка норий албь сэ фим ши мититей.
          Тот че-а фост
          Штиу пе де рост.
Пэстрез аминтиреле дуйоасе дин копилэрие
Ын инима ыншелатэ де време,ын меморие
          Адорм ка фяра-н паче,
          Ынвелит ку кожоаче.
Кынд гындул збоарэ рэнит ын сыну-ць верде,
Унде с-а ынтинс раюл сакру ши ын ел се пьерде.
          Де аур ымь дэ кея,
          Сэ дескид уша-н лумя чея
Бэтрынэ,гырбовитэ.май ам пуцин тимп,ынкэ респир...
Сэ мэ плынжь ка пе-ун фиу аскултэтор ши-ун трандафир
            Сэ рупь,драга мя,
            Сэ тремурь кынд вой тремура.