ВИНО ЛА ПОД...

Максимус Михайлов
Ферястра-й дескисэ,о флоаре
Плутеште ын аер,каде пе перваз.
С-а вештези ка о сплендоаре,
Ка зиуа сфынтэ,мэряцэ де азь.
Ерь те-ай ымбрэкат ка луна кларэ,
Миросяй ка трандафирий сяра.
Пе трепте коборынд,лилиякул
Мына ць-а ынтинс,врэжит де тине.
Пе лынгэ гардурь виса макул.
Веням трист,ну мэ гэсям пе сине.
Ну ць-ам спус,че пе суфлет ам,
Н-ам авут де гынд сэ те рэнеск.
Кувынтул амар де пе ал лимбий рам
Збурэ...мь-адук аминте,клокотеск.
О лакримэ пе фаца та с-а прелинс,
Луат-ай мына де пе мына мя.
Те-ай дус ка-н ынтунерик ун вис.
Фэрэ влагэ мэ ускам ка о виоря.
Пынэ диминяца пе прагул касей
Мэ кинуям,виновэция пын-ла оасе
Мэ фрижя,ардям ын фокул ей.
Скузэ ну мь-ам черут,драгэ,
Юбиря та штиу кэ н-а скэзут...
Ци-й фриг,сынжеле ци се ынкягэ.
Кред,кэ ну м-ай лэсат ын трекут?
Аскултэ-мь ругэчуня:''Cяра пе под,
Вино,сэ-мь скот суфлетул дин глод,
Ын браце сэ те яу,сэ те ынвыртеск,
С-аудэ стелеле кяр,кэ те юбеск.''
Ын тимпул ачеста ам ынцелес
Кыт де скумпэ пентру мине ешть.
Юбеск а та фэптурэ,ал тэу ушор мерс,
Те юбеск ка пе висуриле копилэрешть.
Флоаря пе перваз се вештезеште,
Еу скузэ ынкэ ну мь-ам черут.
Ын соба фирий гындул меу мокнеште,
Тямэ ам сэ н-арунчь ын фок апэ,
Сэ ну мэ респинжь ка пе-ун некуноскут!