Пентру феричире ну требуе...

Максимус Михайлов
Пентру феричире триумфэтоаре кувинте
Ну требуе,ын еле поць сэ те пьерзь,
Кэутынду-ле,пынэ ла капэт ну вей ажунже
Ши пасэря ындрэжитэ ын алте локурь сфинте
Збура-ва ши-н нягра ноапте те вей скурже...
Пентру феречире сынт калде привирь,
Ымплитинду-ле пе скаун суб луна кларэ...
Есте стима,чинстя,петале де трандафирь,
Че ле пун поеций пе рана ынкисэ,амарэ...
Феричирий ый деажунс окь лиништиць,
Дар ши ей пот сэ се тулбуре де ла трэдаре.
Дурерос,кынд се деспарт,плынг чей сфинць...
Феричиря юбеште кунуне де версурь,ну аверя,
Ун сэрут диминяца ши о фаптэ дулче ка мьеря.