Пря тырзиу...

Максимус Михайлов
Пря тырзиу ын ел те-ай ындрэгостит,
  Инима-й слабэ,рэнитэ абя ликэреште.
   Пе чине л-ай алес,кынд те юбя кумплит,
   Кынд ведя кум черул ноаптя ынфлореште?

    Де чудэ,обидэ,желозие н-а фост легат,
   Н-а врут сэ-ць ынкурче,ць-а дат друмул.
  Пентру че-ай венит,ел е-нтинс пе пат,
Де плоая вьеций и се стинже ругул.