Пьердута... сперанца

Максимус Михайлов
Ужилитэ ши пустие-й каса пэринтяскэ,
  Ноаптя моаре де сэжециле диминеций...
Н-ам вэзут нукул май мулт сэ зымбяскэ,
  Сату-й акоперит ку пэтура чеций.

Ын под шоричеий ес ла плимбэрь солемне,
  Ну се тем де мотанул бэтрын ка чотул.
Каий густэ ку пофтэ дин деспикателе лемне,
  Хайнеле касей-с рупте,се веде котул.

Пьердутэ-й феричиря демулт аич,
  Сяра н-аузь гласурь мой де ликуричь.
Пе латуриле молдовнешть с-а ашезат колб,
  Ын лумя маре рэмас-ам ка ун роб.

Тристэ-й пе трон режина диминяцэ.
  Ку фрунтя липитэ де жям,афарэ привеск,
Доуэ пэсэреле пе-о крянгэ се ивеск,
  Чирипеск,ымь ренаск пьердута сперанцэ.