Рандеву

Максимус Михайлов
Пасэря нопций се ридикэ де пе крянгэ,
Ымпрэштие умбра ларгэ,фалникэ,нягрэ.
Прин крынгуриле верзь,абя се веде
Луна,кум ын норий униць се пьерде.

Линиште де фьер,изворул аре глас,
Суспину-й с-ауде де департе,ынчетишор
Дин дял спре ел куминте мэ кобор
Ка-н куйбул инимий ун вис фермекэтор.

Ындулчит де бузеле тале фираве,
Еу вин ла рандеву,вин сэ-ць спун,
Кэ м-ай скэлдат ын а драгостей отравэ.
Рисипит одатэ ка четатя,мэ адун...

Луминос ка фулжерул кэзынд ын маре
Те адмир,о,скумпа мя сплендоаре.
Купринзь женункий,ла че гындешть?
Пэрул ци-й десплитит,ауриу ка раза,
О зынэ парь дин спуза де повешть,
Ун трандафир че-нфрумусецязэ ваза.
Де-аш фи черул ку мий де стеле,
Ць-аш форма о кунунэ дин еле.
Де-аш фи ун ынжер дин лумь паралеле,
Аскулта-ць-аш гласул доринцелор.
Те-аш елибера дин тяскуриле суферинцелор.
Те купринд дин урмэ,урекя ци-й рече,
Трей кувинте те ынкэлзеск,апа трече..
Ын локашул нопций ной ну дормим,
Чей май феричиць врем сэ фим.
Ласэ грижа вьеций сэ не урмэряскэ,
Урма ноастрэ пе вечь о сэ трэяскэ.
Ной юбим,ачеста-й фиорул чел май калд.
Ку тине ын флэкэрь ка ругул ард.
Дой копий ын ноапте пьердуць,
Плынжем де феричире,сынтем фьербинць!