Рече-c ка ноаптя

Максимус Михайлов
Поала скутур плинэ де аминтирь,
  Мэ-нвэлуеск ку гындурь,пе трандафирь
   Се ласэ пологул нопций,спэлат ын маре.
    Окий ынкид,мэ врэжеште о мелодие адормитоаре.

    Пе-о клипэ те ынкипуй,дескизь поарта веке,
   Амэжит де сине,паркэ-ць ауд суфларя ла уреке.
  Ын браце те стрынг,ничкынд ну ць-аш да друмул...
Инима-мь вибрязэ ка апа,арде ка ругул.

  Вяца та ка фрунза верде,руптэ кэзусе жос.
Луменезь ноаптя не-нчетат пе черул тенеброс.
  Глачиалэ фост-а клипа диспэрцирий,н-ам реушит
Сэ-ць спун кувинтеле пе каре мамеле аштяптэ.
  Ка роата ынвыртинду-се соареле треку дялул мыхнит,
Ци ле спун акума ла мормынт,рече-c ка ноаптя.