Сатул

Максимус Михайлов
Сатул меу,ку окий лиништиць,
Ку вэиле ын флорь ши туфарь,
Ку друмурь агезмуите ку мирезме
Де ярбэ верде,ку бэтрынь стежарь,
Бинекувынтат де ынжерь сфинць,
Ту прелунжешть сэ мержь ын виитор.

Де-о адиере слабэ стеле збынцуите
Пе черул негру ынчеп а жука хора,
Салкымий де пе скаун ле привеск...
Дорм каселе кукуяете ын паче,сора
Зилей веде висурь феричите,
Зидите де-о армоние скэлдатэ-н амор.

Унгерул меу,ын каре м-аскунд де плой,
Де фригул зэлуд ын ерниле аморците.
Ын тине се наск фиравеле шоапте,
Че фак сэ екстраг дин клипеле неферичите
О комоарэ де версурь ши-ун шувой
Де гындурь ынкэ бат ла поарта рациуний.

Комоара суфлетулуй меу рэнит,
Ымь плаче сэ мэ адеменешть ку дялуриле
Скэлдате-н гласурь де пэсэрь мэреце.
Те купринд ку мыниле речь валуриле
Времий...ту зымбешть феричит,
Ындрэгостит ын фэптура луний.