Сосиря примэверий

Максимус Михайлов
Амбициоасэ,ярна се май бате ка пасэря рэнитэ,
Ын вылчелеле-нверзите скутурэ ланжерия де колб
Аржинтиу,че стрэлучеште ка пе дежетул
Фетей диамантул,ка лакрима кэзутэ-н палме але унуй роб.
Тырзиу... пликтисит кумплит,ун алт вис сатул
Дореште,прин винеле пэмынтулуй курже апэ неприхэнитэ.

Фригул ынкэ май аляргэ пе друмуриле трезите дин сомн,
Дин урма-й разеле примэверий збоарэ ка ниште сэжець.
Еа мыниоасэ пе тимп,саре сэ-л салвезе,дар дежяба...
О раз-о-нфипсе,ажунсе пынэ ла инимэ,ындрэзнец
Ынтинде мына ел с-о приндэ,еа тресаре,креште ярба...
Ынвелит де дурере,с-атинже де сэжятэ,адоарме ка ун домн.

Дин омэтурь се ридикэ гиочеий мындри,топораший.
Примэвара ынлэкриматэ,милэ аре,се префаче
Ын доуэ флорь,ле суфлэ вяцэ,алэтуря ынтылнеск
Амургул тихнит ка трандафирул,ка мэрул че се коаче
Ын купторул соарелуй тоамна,кынд де амор жуний ворбеск.
Кынд кэсэториций,ку поарта дескисэ аштяптэ нэнаший...