Стрэинь, фрате...

Максимус Михайлов
Стрэинь,фрате,пентру тоць,не дучем ын виитор
Де мынэ ка-н копилэрия,че фужи ка норул де вынт.
Н-ам адунат авере,бэут-ам апэ динтр-ун извор...
Слэбуць ымбрэкаць,ной трэим пе ачест пэмынт.

О ладэ ку мере ной о ымпэрцям пе жумэтате,
Дин зече рубле,чинч ерау але тале,кум се кувине
Фрацилор,каре ну-с лакомь,ну траг лор,апарте
Май мултэ богэцие,ачелашь сынже не курже прин вине.

Натура легату-не-а ку аце сфинте,тарь.Еу те стимез.
Кэч че-ай вэзут.че-ай симцит.ачела симцит-ам ши еу.
Те стимез,кэ н-ай плекат капул,кынд Думнезеу
Н-аузя гласу-ць субцире,штиу,кэ-н мине крезь.

К-ам сэ те апэр де орьче куцит фьербинте ал вьеций.
Сэ штий:,,Ну не-а диспэрци нич чаца диминеций...''