СФАТ БУН

Максимус Михайлов
Де че сынтець аша де рэй?
Че рэчялэ аскунд окий воштри!
Де обидэ че-мь адучець,стриг прин вэй.
Вой сынтець адевэраць монштри.

Гындиць,кэ дакэ ворбиць пря мулт,
Атунч тоате гындуриле ау сенс?
Ми-й рушине синчер,сэ вэ аскулт.
Вэ урэск вечник прин ал меу верс.

Вэ пуртаць урыт,ну штиць
Де стимэ,де фрэцие,де бунэтате.
Ну вор скимба лакримиле-мь фьербинць.
Вець ынцележе куприншь де сингурэтате.

Унде аць пьердут пуртаря чя бунэ?
Скэпат-аць дин мынь кувинтеле калде.
Ын вой глод,гуной,праф с-адунэ.
Гындиць к-аць гэсит смаралде?

Челор бэтрынь ынтоарчець кувынтул,
Пе чей мичь й-алунгаць де лынгэ вой.
Веде недрептатя ачаста,плынже сфынтул.
Де унде вэ луаць атыця принтре ной?

Лимба матернэ аць вындут-о пе бань?
Ну,вой ну дескидець кэрциле дештепте!
Кынд бэтрынеця песте мулць ань
Бате-ва ла ушэ,чере-ць ка Крис сэ вэ ерте.

Штиу пречис,кэ мама ши тата
Ынаинте де а плека в-а спус:
"Фи-й ом ши ць-а зымби соарта",
Зикынд:"Бун!",ын луме в-аць дус...

Скимбаци-вэ,скимбаци-вэ де ла-нчепут.
Сэ ну вэ ындрептаць пе-ун друм некуноскут.
Че вець лэса,кынд ынколо вор петрече,
О маре фуртуноасэ ку апэ рече?