Демоникэ хытрэ

Максимус Михайлов
Кынд тоате енигмеле фирий
Врэжеск суфлетул плин де суферинць,
Пе арипиле фине але юбирий,
Ла мине вий,ку окь фьербинць.
Демоникэ хытрэ,аштепць сэ спун
Кувинте калде,ка кана плэчерий
С-о бяй пын-ла фунд ши ле адунь
Фермекатэ,де пейсажул серий.
Слободэ ешть ка вынту-н кымпие,
Ынтристаря се фиреште де тине.
Дин флорь нипрехэните,дин ымпэрэцие,
Доар ту-мь реынторчь зилеле сенине.
Ку синчеритате ачаста аштепт,
Сэ вэд,кум те топешть а кыта оарэ,
М-ай кучерит,м-ай префэкут поет,
Пот аскулта а инимий виоарэ.
Дин адынкурь версурь изворэск,
Кынд деспринзь пэрул ка нияда.
Скынтеий дурерий се топеск,
Кынд мэ купринзь ка каскада.
Ку мантие де стеле те-нвелеск,
Ку висе,сэрутэрь те-амэжеск,
Нумай сэ ну штий де прэпастий,
Сэ зборь феричитэ ка пасэря прин вий.