Де кынд не-ам ынтылнит

Максимус Михайлов
Дин зиуа ын каре не-нтылнирэм,драгэ,
Треку о сумедение де ань,ын негурэ с-ау дус.
Де мь-ар промите домнул ностру де сус,
Н-аш скимба нимика.

Феричит,кынд сынжеле калд ми се-нкягэ,
Атунчя ну респир,аскулт шоапта та.
Врэжит де тине,потолитэ-мь бате инима,
Арипеле-мь десфак ка рындуника.

Феричит,кынд ыць аскулт мустраря,
Ыць фэгэдуеск,кэ-н виитор мэ вой скимба.
Те ыншел,те супэр,ту те рэзбунь ка маря,
Апой те калмезь ын брацеле-мь.

Трэинд ку тине алэтурь мэ-нторк ын трекут
Нумай,кынд ту ешть апроапе,драгэ.
Луна не пресоарэ ку луминь вяца ынтрягэ,
Стрынс ни-с легате ацеле.

Кувинте мулте сынт,дар ну-мь ажунг,
Сэ-ць дескриу,че се петрече-н мине.
Де феричиря че-ам принс-о ын луминосул амург,
Букурос сынт,к-адорм лынгэ тине.

Ам луат стилоул ынцелегэтор ын мынэ,
Ый шоптеск,ел ынширэ рынд дупэ рынд.
Ту-а мя музэ,апа густасэ дин фынтынэ,
Ынжерул меу пе пэмынт.

Соарта не суфлэ ку вынтурь уриаше,речь.
Лынгэ тине ынцелег,кэ-с апэрат.
Мэ скузь етерн,кэ-с ун копил неастымпэрат.
Те юбеск,те юбеск пе вечь!