Драгосте моартэ

Максимус Михайлов
Плынже черул ку лакримь мэшкате,
Се штерг урмеле тале,се штерг..
Пэстрез нопциле ку дулчь шоапте,
Ку сэрутэрь суб лунэ,ку висе коапте.
Ын времь буне стеле ноаптя ну кулег,
Алтэ флоаре дин флорь н-алег.

Мь-а дат домнул о сингурэ датэ,
Сэ густ поама драгостей тоамна.
Кыт де дрэгэлаш,дар ам авут о патэ,
Каре фэкусе спумэ нягрэ,алэптатэ
Мь-е инима ку суспинурь ши рана
Де пе суфлет ружини ка фрунза тоамна..

Мь-а дат Думнезеу о вяцэ лунгэ,
Гындя кэ ымпреунэ вом ымбэтрыни.
Примул ам трекут прин струнгэ,
Ну ць-ам дат мына,пикэтурь ынчеп сэ кургэ
Пе фаца-мь рече ка пе нукул гри...
Ах,де-аш путя сэ ынторк ачя зи.

Плынже черул ку лакримь мэшкате,
Аминтириле время ка пе-ун смок де фрунзе
Ми ле фурэ,кяр ши-н зилеле курате...
Пе друм-глод,бэлтоаче,сперанце арункате..
Ла ферястрэ адмир натура,уйтат де музе
Сэ фий те-аш ынвэлуи,ку мий де скузе!