Инима й-ам пус-о ла пичоаре...

Максимус Михайлов
Ярна далбэ трекусе,
Паркэ нич н-а фост.
Пасэря акасэ ажунсе,
Нумай еу рэмас-ам прост.

Кынд нинжя,ын сериле лунжь,
Ам ынтылнит о фатэ.
Пе палме-й кэдяу фулжь...
М-а врэжит ку дулчя шоаптэ.

Ымпрежур е доар омэт,
Копачий висау соареле...
Департе-департе хэт,
Суб гяцэ,плынжяу извоареле.

Еу инима ку тот ку рэдэчинь
Й-ам пус-о ла пичоаре...
Нештиинд ынкэ де трэдаре.
Дупэ маска-й,ерау нумай спинь.

Ку дор умблам пе друмурь,
Ку клипеле рэмасе-н урмэ.
Диспэряу репеде фумурь.
Еа-мь мына а висурилор турмэ.

Й-ам дат кея кэсуцей,
Ка сэ винэ,кынд й-а фи дор.
Удэ-й фаца бэсмэлуцей,
Трэдат е-ал меу путерник Амор.

Ам вэзут-о...ын алт сенин
Ышь скэлда гындуриле сале.
Пе лимба мя рэсэри пелин...
Де дупэ копак плекат-ам ку жале,
Кэч ну-нцелесе,че-а пьердут.

Фокул ынвелит ку плапума ченушей
Дормя,се стинжя ун жэратик.
Ну с-а аузит гласул уший...
Пе акопериш хулубий се пупэ,че фармек...
Еу е привеск сингуратик.

Ынтр-атыта юбире ам врут с-о скалд,
Атытя доринце ам зидит!
Пын ла урмэ рэмас-ам ка ун смаралд,
Арункат немилос песте гард.
Еу ликэреск ынкэ ка стяуа дин инфинит...