Кренгуца виржинэ

Максимус Михайлов
О кренгуцэ диминяца ам рупт,
Атыт де фражедэ ши минунатэ.
Ынфлоритэ ка о мындрэ фатэ,
Миросу-й дулче ку сете й-ам супт.

Пе масэ ам пус-о,привинд-о стиклит
Ка ноаптя ла стеле збынцуите,
Ынцелес акума кыт де мулт те-ам юбит.
Доряй сэ принзь клипеле феричите.

Плынг салкымий ка шоапта нешоптитэ,
Че роагэ-се сэ врэжяскэ урекя куйва.
Де вечинь азь майка е поменитэ.
Мэ букур,к-о цин минте,пе чер й-о стя.

Трей фрунзе кэзут-ау дин копакул времий,
Дин кынд ын кынд ынторк капул ынапой.
Нэдеждя ну мь-ау мынкат-о вермий.
Еа поате о сэ рэсарэ ка романица дупэ плой.

Флориле кренгуцей виржине с-ау ускат
Ка вяца,ын диминяца фригуроасэ,
Ка-н хэул универсулуй стяуа радиоасэ...
Нэфрама удэ-ць рэмасе пе пат...