Кулкаци-мэ лынгэ еа...

Максимус Михайлов
Де че акума ам ынцелес,
Че требуя сэ-нцелег демулт?
Сэ скриу ми-й греу орьче верс
Деспре еа,кэч инима-мь аскулт...

Ын камера пустие,ла переций
Нетезь,привинд еа се руга,се мунчя...
Ку зымбетул ушор респира аерул вьеций
Ши аминтире ку аминтире адуна.

Чине й-а фост приетен атунч,
Лумынаря че плынжя ку чарэ,
Ка ноаптя кынд кад стелеле-н лунчь,
Ка фокул че арде к-о рошие парэ?

Че-а симцит ын ултима ноапте?
Пэзит-о,каре ынжер сфынт?
Гласу-й дин лумя чея-н шоапте
Ку дор мэ кямэ сэ виу ла мормынт.

Виноват мэ симт ын фаца ей,
Ну гэсеск линиште пентру суфлет.
Паре-ми-се,кэ вой фи ка ун тей
Бэтут де вынт,инима ну пот с-о виндек.

Кыт де таре вряу зи ку зи сэ-нторк
Время чея,кынд еа зымбя,пэшя ушор,
Сэ спун ку воче таре:"Ам норок,
Ка сэ мэ скалд ын ал вьеций извор!"

Ярна ярэ се-абате де дупэ дялурь,
Плаюл натал ку дор ыл купринде.
Плекат-ау корэбииле де ла малурь...
Тристеце-н мине дестинул апринде.

Думнезеуле,ам сэ порт ачастэ дурере,
Кыт вей дори,кыт ам сэ фиу,
Кэч сынт ун бэят рэнит,фэрэ мынгыере!
Муринд вреодатэ лынгэ ал ей сикриу
Кулкаци-мэ...Лилиякул умбрэ не-а цине
Ши тот че-а фост ын урмэ ва рэмыне.
Луна динтр-ун колц мереу не ва лумина.
Зынеле ку окий албаштри-н кор не вор алина...