Лэсаць, вой, цэриле ши баний

Максимус Михайлов
Акасэ,ынторчеци-вэ,ла куйбул натал.
Драга мамэ вэ аштяптэ зи ку зи.
Ынторчеци-вэ,сэ н-о гэсиць ын спитал,
Нумайдекыт,вениць,феричитэ ва фи.

Телеграме тримитець сау скрисорь,
Ка с-о ынкэлзяскэ ка мындрул соаре.
Мэкар ын зилеле тристе,ку негри норь
Дорул н-аскундець,че-н суфлет вэ рэсаре.

Копий мичь авець ши вяца е-н флоаре,
Кариера воастрэ-й пе пажинь де стрэлучире.
Ну уйтаць,кэ тимпул о усукэ,о добоарэ
Пе фаца-й албэ кург лакримь ши неферичире.

Прин окий узь ай касей пэринтешть ла друм
Привеште,натура с-а скимбат ла фацэ...
Инима-й кандидэ ка апа,ка далбул фум
Респирэ ку дорурь,респирэ ку сперанцэ.

Хайне ной,скумпе ну поартэ,пе ачеле векь
Ле цине-н дулапул плин ку аминтирь.
Зиле се дук де мынэ дупэ оризонт перекь-перекь.
Каде фрунза де нук,се усукэ мындрий трандафирь.

Икоана сфынтэ-о калмязэ шь-о аскултэ,
Ку ачаста ши перна моале-й май дулче.
Вяца ей фост-а лунгэ,акума-й май скуртэ...
Кынд се кулкэ вэ сэрутэ ши се фаче круче.

Диминяца се трезеште,ынчетишор се-мбракэ.
Сапа пуне пе умэр,ка-н грэдинэ сэ ну фие толоакэ.
Ши ла шипот,ши пе шес,ши-н касэ дорул о апасэ.
Вениць,ка сэ-й априндець пе фрунте стяуа радиоасэ.

Пе пэмынт еа-й ун ынжер ку далбе арипе,
Требуе сэ зымбяскэ ка аструл ын орьче клипе.
Уйтэм,дар требуе-й сэ не-нкинэм ши мичь,ши марь,
Юбинд-о,сэ ну фим дурь ла инимэ-амарь.

Лэсаць,вой,цэриле стрэине ши баний.
Ынторчеци-вэ,ла каса пэринтяскэ,ла пэринць.
Се вор стинже ка лумынаря,трече-вор аний
Ши курже-вор лакримь дин окий фербинць.