Мамэ дулче, дулче стя

Максимус Михайлов
О,мамэ дулче,дулче стя,
Пе черул негру луминезь.
Суспинь ка фокул де вынт,
Те збаць ка пасэря рэнитэ.
Ну плынже,ну те ынтриста.
Друмул вьеций ымь ынсенинезь,
Мэ аперь де орьче амар гынд
Ши инима ми-й феричитэ.

О соартэ рече домнул
Ць-а скрис пе фоая албэ.
Те-ау ыншелат адеся мулць,
Мата рэбдат-ай пе тоате.
Лиништит ши калд ць-е сомнул?
Пе шесурь плынже зына далбэ.
Кину-й дурерос й-аскулць?
Кобоарэ пе о аквилэ ын шоаптэ.

Калмязэ-л пе тата ку инима,
Отрэвитэ де дорул путерник.
Фрателуй читеште-й повешть.
Стинже-мь пожарул де пе фрунте,
Мэ топеск ка фулгул де ня.
Кынд суферь ын ынтунерик,
Суфларя атунч мь-о опрешть.
Се дуче ла фунд а мя лунтре...

Ноапте дупэ ноапте мэ имплорь,
Сэ ес афарэ,сэ стэм де ворбэ
Ну кэдя ын хэу,еу те юбеск.
К-о драгосте дулче ка поама.
Кад петале жингаше дин флорь,
Жерул умблэ ын мынэ к-о торбэ...
Стя,че те-апринзь ла кэпэтый,
Еу ши акума те рог сэ рэмый!