Оаза суфлетулуй

Максимус Михайлов
Ту пентру мине ешть ун гыт де апэ ын пустиу,
Ешть оазисул суфлетулуй,аскунс ла жумэтате.
Ла тине етерн ку гындул шубред ка флоаря виу,
Ка сэ ну не чертэм,кэч мэ тем де сингурэтате.

Ной сынтем арипиле феричирий,пе каре збор
Алць ындрэгостиць,ку алте гындурь ну де аич...
Норокул арэтату-не-а палателе сфынтулуй амор,
Унде ла китарэ-й кынтэ маештрий ликуричь.

Сынтем униць ку ланцурь де аур,сфэрмынд лэката,
Унулу динтре ной ын прэпастие ва кэдя ка пятра...
Яр алтул де дор мокнинд ка фокул мушкынд дин уде
Лемне ши-шь пьерде динций тарь ка фьерул...
Ынвелит де плапума-й рече ка мэрул
Ва путрези ши ва збура дин урма-й ку гындурь круде...