Пе малул абрупт...

Максимус Михайлов
Принтре норь се веде луна
Ка прин пьерделе о лумынаре.
Пе малул абрупт о фатэ
Привеште,кум латрэ маря...
''О,несэциоасэ стихие,
Ту спаржь корэбииле ку аур,
Принде-мэ ын браце,
Сэ-ць фиу ын виитор тезаур.
Н-ам сприжин де пэринць
Ши-с трэдатэ де аморез.
Ынякэ-мь окий негри ши куминць,
Плынгэ-н урмэ кодрий верзь.
Ла фундул тэу о сэ гэсеск,
Пентру тоць вечий лиништя мя,
Ын лумя деградатэ путрезеск
Ши вынэтэ ми-й фрунтя.''