Примэвара

Максимус Михайлов
Зымбеште соареле,
 Мурмурэ извоареле.
  Ну дореск принтре стеле,
   Дореск принтре рындунеле.

Мэ лягэнэ вынтулецул,
 Калмат е ка урсулецул.
   Ынфлореск топораший,
    С-ау трезит копачий.

Ноаптя кынд тоць адорм,
 Кынд ши еу обосит дорм.
  Луна ын салчий се дезбракэ,
   Пе апеле липезь калкэ...

Пе лынгэ верзь малурь
  Ярба ын паче доарме.
   Ну май суфлэ песте дялурь
     Кривэцул ку рэмуроасе коарне.

Спре диминяцэ чяца
 Ынэлбеште пейсажул,
   Натура прелунжеште вяца,
    Ымпрежур й-аузь гласул.

Вэзынд фрумусеця ачаста,
  Никэерь сэ плечь н-ай дори.
   Шапте вьець дак-аш авя,
     Пе тоате аич ле-аш трэи!