Фиинд сэрак...

Максимус Михайлов
Ын презент чине аре мулць бань,
Аре ешире ла луминэ,аре путере.
Ну умблэ ка сэрачий ын рупць бокань,
Ну ласэ пыня пе масэ,нимик ну чере.

Пентру ей орьче ушэ-й дескисэ,ый аштяптэ.
Служь се-нвыртеск ын журу-й,кэ-с богаць.
Ку окий ынкишь ка ымпэратул ла шапте
Аверя-шь ынмулцеск,де фоаме-с легаць.

Фиинд сэрак,вряу сэ мор,кум сынт:
К-о витэ ын окол,ку ун кыне дештепт.
Кынд вой еши дин ынтунерикул лабиринт,
Сэ-мь скриець пе круче к-ам фост поет.

Поате де мине нич ну с-а аузи,
Пата мя ну ва ынэлби негряца...
Пе черул цэрий вой рэсэри,
К-о юбеск,кум ымь юбеск вяца.

Фумул меу фирав боаря ыл в-а дестрэма,
Де мине поате нимень ну шь-а аминти.
Сэ-мь аранжаць пе фой албе инима,
Апой кэрцулия с-о арункаць ын библиотека гри.