Цэришоара мя

Максимус Михайлов
Тынэрэ ка бутонул абя-абя десфэкут,
Цара мя мындрэ-шь скрие история пе фоае.
Ын ачест тимп ка о вяцэ скуртэ
Аштепта плоае,плоае...
Е лунгэ ка ун шарпе ку дялурь,
Пе каре дин времурь адынчь креск бразь.
Нистру о скалдэ,пе ай луй малурь
Ау зидит поезий сфэтоший барзь.
О юбеск,ла пичоаре-й кад ши-н дар
Ый адук вяца мя,гындурь калде
Петалеле се офилеск,кад дин календар,
Еа-нфлореште,стрэлуче ка смаралде.
Кыт ымь ешть де скумпэ,цэришоара мя,
Инима мя-й ымптлетитэ ын инима та..
Те сэрут,лалеле ыць пун ла пичоаре,
Дупэ тине сэ штий,кэ вешник инима мэ доаре.