Ын магма ядулуй

Максимус Михайлов
Ын магма ядулуй сэ мэ арунчь,
Кынд мэ вой рэзбуна асупра та.
Некэтынд ын урмэ,сэ те дучь,
Плынгынд,те-а петрече поарта.
Кипул меу ну те-а гэси ын вис,
Друмуриле ку флорь сэ ле штержь.
С-алкэтуешть ун алт челебру парадис,
Ку алте фиинце ши дурь лежь.
Акоперитэ ку пологул нопций,
Сэ-ць кауць о алтэ мындрэ флоаре.
Агязма кэрея трезеште кяр морций.
Еу вой збура ка шоймул,сэ вэд маря,
Ын фокул апринс ной арунка-вом
Юбиря,ку мыниле ын ченушэ,
Сэ мэ ынторчь ну вей ындура...
Ын лумя ачаста ми с-а ынкиде уша..