Ын фаца икоаней

Максимус Михайлов
Ын фаца икоаней ымь фак круче,
 Чер линиште суфлетелор,че-ау апус.
  Ши еу ынколо вре-о датэ мэ вой дуче
    Ши пентру мине се вор руга челор де сус.

    Ку прилежул ачеста ла ферястрэ,
   Ку капул аплекат,ку кэчула ын мынэ
  Вынтул се кинуе де вяца ноастрэ.
Фрунзеле кад пе пэмынт,ын фынтынэ.

Трэим о вяцэ,дупэ бань алергэм мулць,
  Не ынтоарчем стрыншь ын а болий тяскурь,
   Пе ла спитал де медичь сынтем кусуць...
     Девеним ка пентру фок грэмезь де вряскурь.

     Ажунгынд ла ултимул извор блынд,
   Ам фи врут ка апа кристалинэ сэ фие вие...
  Омулуй е скрис о датэ сэ трякэ пе пэмынт,
Ел гындеште,кум сэ трэяскэ ши ын че ымпэрэцие.