Ынноптязэ...

Максимус Михайлов
Ыноптязэ,неказул валурилор де пьетре се деспикэ.
Ка-н брацеле мамей копилашул,адормисе лунтря.
Доуэ лебэде де дупэ сэлчий,спре черурь се ридикэ.
Ротиндусе-н валс,ынчет,луминоасэ ли-й фрунтя...
Дялул ынвелит ушор е,урмэреште ши-й емоционат.
Ун стол де пэсэреле рэтэчите акасэ рэзбат.

  Че фармек,че юбире куратэ,о поартэ неприхэнитэ,
  Аскунсэ де ынтунечиме,унде разеле-й ну пот нимери.
  Стелеле интерпретязэ мелодия супербэ,ынверзитэ,
  Кымпия се китеште ла оглинда черулуй,ка о алтэ зи
  Сэ ынтылняскэ кокетэ,веселэ,ку гласурь субцирь,
  Аузинду-ле,врэжитэ-й рациуня де калде ынкипуирь.

Вэд ши еу лунтря,дар ну мэ суй ын еа,друмул лунг
Ынтр-о клипэ скимбату-с-а ку унул скурт ка висул.
Апеле се дук пе ла фунд ка аний збурэторь,вешник кург.
Нумай тинереця мя деграбэ с-а уска ка де време нарчисул.
Ши че ва рэмыня мусафирилор доар переций ку аминтирь?
Драгостя ноастрэ се рисипи ка уриаше клэдирь.

  Де че ну мь-а дэруит инимэ ка ла лебэда далбэ,
  Сэ юбеск,сэ ну фиу рэсколит де фулжерь вениношь,
  Сэ порт икоана жуней ка поетул пын-ла рэскруче?
  Грешалэ че н-аре ертаре,мь-а легат о салбэ
  Дин пьетре ши мэ траже ын абис...дой окь фрумошь
  Акума-с узь сау феричиць кэ-мь порт пе умэр кручя?
  Сэ штий кэ-н лумя чея ну вей шти де трэдаре!
  Доуэ лебеде жингаше,вом апринде ярэшь юбиря маре!