Ын ограда пустие

Максимус Михайлов
Ын ограда пустие креску бруян,
Пынзе албе пэянженул пе ушэ цесу.
Ну кред окилор,с-а офелит ун ан,
Де кынд инима та вяца пьерду.
Те-ай принс ын а болий кэпканэ,
Нич ун ляк ну ць-а тэмэдуит рана.
Ынжерул тримис дин черурь
Кемату-те-а,унде-с мий де мистере.
Де пе прагул жилав привеск ын чер,
Стелеле ау фэкут черк ши жоакэ.
Ын окий мей нинже ши-й жер.
Пе огорул суфлетулуй е сечетэ,толоакэ.
Кынд флориле де салкым се скутурэ,
Каут рэспунс ла ынтребаре...
Хулубул с-авынтэ ын сенинул пур,
Еу ыл адмир к-о тристэ ынфэцишаре.