Флутуреле зилей

Максимус Михайлов
Флутуреле зилей се-нвелеште
Ку петале але флорий дулчь.
  Гындул меу ла тине яр порнеште,
  Инима ынкэ н-ар вря ка сэ те кулчь.

Аскултэ-мь яр доринца калдэ,
Потолеште-мь сетя небунатикэ.
  Фитилул дин опац лас сэ ардэ,
  Ну ешть ын луме сингуратикэ.

Пердика ку мына де омэт,ла о парте
Траже сэ интру ка ун вултуре,
  Ку арипиле сэ те купринд ын шоапте,
  Ын окий-ць сэ-нверзяскэ кодрул сур.

Стелуца вьеций меле луминязэ
Кыт ешть апроапе де мине.
  Тимпул суфлету-мь колорязэ,
  Тотушь пэстрез клипеле сенине.

Вынэт де фриг,де жерурь,
Суфлэ ушурел ын мыниле-мь речь.
  Кужетул хрэнеште-мь ку мистерурь,
  Сэ скриу ку грижэ поезий...сэ ну плечь...

Адеся нумай ту мэ ынцележь,
Мэ аперь де лимбеле аскуците.
  Те юбеск ши вряу сэ ынцележь,
  Кэч ту-мь фачь зилеле меле ынсорите.

Мэ ынкин синчер ын фаца та,ка слуга
Ын фаца ымпэрэтесей ку флорь ын пэр.
  Пентру тине икоаней мэ вой руга
  Ши-н слэвь ридика-те-вой,ка пе адевэр.