Фармекул Примэверий

Максимус Михайлов
Трезитэ дин сомн,цара-шь спалэ фаца ын Нистру,
Салчииле де пе мал,пяптэнэ пэрул лунг,субцире.
Ку сэрутаре лакомэ,мистериоасэ пе дялул диминеций,
Соареле-й ынкэлзеште ображий речь,де неферичире.

    Ку пичорул гол,калкэ примэвара,ку стя-н фрунте,
    Ку женеле уде,ку суфлетул ынекат ын дулчь плэчерь.
    Се дезгяцэ пэмынтул кристалин,зэпада де пе пунте
    Се топеште,бэлтоаче пе друм,глод аштернут пе кэрэрь..

Примеле зиле блынде не скот дин каселе ынцепените,
Суфларя вынтулуй ушоарэ кренгуцей фражаде-й дэ глас,
Ку вырфул дежетулуй ла жям ымь бате,кэрциле читите
Ынкид,ле сэрут,плек сэ вэд кум зына жоакэ валс.

    Мэрул сэлбатик мыниле-н сус ридикэ,роагэ сэ винэ
    Ын грабэ оаспеций примэверий,ку кынтече армониоасе.
    Стежарий аш вря сэ май доармэ,дар ачастэ луминэ
    Ый мирэ ши уймиць адмирэ,кум стрэлуче плетеле-й фрумоасе.

Носталжия адынкэ пынэ-ла суферинце ку лилиякул
C-а жукат,акума ка прункул тихнит привинд ла мама,
Дескисе уша удэ,еши афарэ,ку фаца неспэлатэ кириякул.
Ну-шь крезу окилор,кэч висат-а ши ел ачастэ повесте...

    Ноаптя мурмурэ изворул,ынсенинат де лунэ плинэ.
    Аштрий бяу апэ дин ел,кэ песте ярн-ау ынсетат..
    Ла умбра нукулуй венит-ау чей дой,ку минтя виржинэ.
    О ярнэ гря,ку нэмець марь,ла ферястрэ-ау рэбдат...

Цара трезитэ-й мируитэ,деграбэ аер тэмыят
Де флориле фермекэтоаре вор ындулчи оамений тришть.
Деграбэ ши ной не вом ынтылни,лэса-о-вой мыца пе пат...
Ярэшь вом фи ымпреунэ ка мындрий нарчишь.