Леонид Талалай. Бывает, что хочется песни простой

Людмила Цурко
                ***
Бывает, что хочется песни простой,
песни такой,
что совсем без слов,
песни земной
на вечный мотив
только про то,чем действительно жив,
песни, что медленно-медленно тает,
медленней тучек закатного часа,
в дрожанье, как марево,
степью Донбасса
плывёт, не сплывая перед тобою,
песни такой, словно -  над колыбелью,
вполголоса песни
на вечный мотив
про то, как любила,
про то, как любил,
про то, что бессмертна на свете любовь,
про то, что и жизнь наша -
песня без слов.

                ***
Інколи хочеться пісні простої,
пісні такої,
що зовсім без слів,
пісні земної
на вічний мотив
тільки про те,
чим насправді ти жив,
пісні, що плине повільно-повільно,
повільніше хмари, повільніше часу,
тремтливо, як марево,
степом Донбасу
сплива, не спливаючи, перед тобою,
пісні такої, що мов - колискова,
впівголосу пісні
на вічний мотив
про те, як любила,
про те, як любив,
про те, що життя наше -
пісня без слів.